Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Om UNITY

Missionen med UNITY er at samle de studerende på Katrinebjerg, og skabe et netværk de studerende imellem, der rækker udover de enkelte studieretninger. Uddannelserne på Katrinebjerg er Datalogi, Medievidenskab, Digital Design, Informationsvidenskab, IT og Ingeniøerne. Dertil hører sig 3 linier indenfor henholdvis IT- samt Ingeniøruddannelsen.

UNITY skal være med til at nedbryde de grænser der måtte være mellem de studerende og virksomhederne, der har til huse til på Katrinebjerg.

I UNITY vil vi afholde faglige og sociale arrangementer, hvor de studerende mødes på tværs af studieretninger. Vi vil derudover arbejde for at formidle nogle af alle de relevante arrangementer, jobopslag og muligheder som findes på Katrinebjerg, og i Aarhus området.

Ved at samle uddannelserne ønsker vi at åbne op for samarbejde, kompetenceudveksling og nytænkning og derigennem skabe et endnu bedre studiemiljø på Katrinebjerg.

Musik af Søren Ulsig og Mads Kjeldsen

Historien

I 2009 Startede Lasse Chor og Tobias Sonne UNITY. Det blev startet med hjælp fra IT-Vest, som bevilgede 1,3 mio kr. til projektet. De startede dette projekt for at skabe et bedre studiemiljø på Katrinebjerg, samt skabe en bred kontakt imellem studerende og de virksomheder, som ligger i IT-byen.

Tobias og Lasse søsatte en lang række aktiviteter, alt fra en fotoklub, et kor, virksomhedssafarier til helt store hackatons som Coding for Charity og RHoK. De lagde en masse arbejde i projektet og støbte grundlaget for en blivende organisation, som i fremtiden kan forbedre og udvikle miljøet på Katrinebjerg.

I foråret 2011 stoppede Lasse for at skrive speciale og arbejde for Lego. Tobias stoppede i sommeren 2011, for at tage til USA og studere. Det betyder, at UNITY har ændret karakter. UNITY er nu en gruppe af dedikerede studerende, hvor grundstammen er repræsentanter fra studenterforeninger, som også har funktion som repræsenterer for studieretningerne på Katrinebjerg.