Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Enlige, gamle mænd

Kort om projektet

I disse år er der generelt en stigende bevågenhed omkring ulighed i sundhed og marginaliserede samfundsgrupper. Det er regeringens mål, at der skal gøres en særlig indsats overfor disse med henblik på at reducere den store sygelighed, der følger med marginalisering. Selvom levealderen stiger, er der til stadighed et efterslæb af marginaliserede samfundsgrupper, og det er stigende. Ifølge Diderichsen er hovedårsagen stigende indkomstforskelle i samfundet. ’Forum for mænds sundhed’ (2010) påpeger derudover, at det især er mænd, der rammes af denne ulighed.

Formålet er således at belyse sammenhænge mellem livsomstændigheder og forestillinger om det gode liv på den ene side og sundhedsadfærd og trivsel på den anden hos enlige, ældre mænd, herunder hvordan mændenes rekonstruktioner af deres maskulinitet indgår i disse sammenhænge, og hvordan dette positionerer den ældre mand i forhold til sundhedssystemet. Derigennem vil vi få et mere nuanceret udgangspunkt for at forholde os til de tilbud, som det kommunale system yder til denne gruppe.

Projektet er støttet af

Fonden Ensomme Gamles Værn VELUX FONDEN
Fonden Ensomme Gamles Værn VELUX FONDEN

Projektlog

30.11.2015 | Konference

Deltagelse i Inspirationskonference for Men's Health Week

Projektdeltagerne Michael Smærup og Kirsten Maibom deltog 30. november i en inspirationskonference forud for Men's Health Week 2016.

25.11.2015 | Møde

Følgegruppemøde

Første følgegruppemøde for projektet har netop været afholdt d. 25. november 2015

09.10.2015 | Videnudveksling

Følgegruppe etableret

Til kvalificering af projektet og udvikling af interventioner er etableret en følgegruppe. Første møde er d. 25. november.

05.10.2015 | Videnudveksling

Oplæg om projektet for Netværksgruppen Midt-Vest

Projektgruppen har præsenteret projektet for potentielle aftagere og indgået samarbejde.

Viser resultater 37 til 40 ud af 41

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste