Danmark

Det Nationale Center for Fremmedsprog (NCFF) er forankret både øst og vest for Storebælt på henholdsvis Københavns Universitet og Aarhus Universitet. Der er tale om ét center, og alle initiativer besluttes og koordineres mellem de to centerhalvdele. Størstedelen af initiativerne er fælles, men der bliver også initieret lokale initiativer.

NCFF’s mission og vision udspringer af regeringens Strategi for styrkelse af fremmedsprog i uddannelsessystemet og er begrundet i faldende fremmedsprogskompetencer overalt i det danske (sprog)uddannelseslandskab til ulempe for den enkelte (mikroniveau), for uddannelsesinstitutionerne (mesoniveau) og for samfundet/Danmark (makroniveau).

Kort formuleret er NCFF's mission at fremme fremmedsprog, således at flere personer får flere og bedre fremmedsprogskompetencer, og at sproguddannelserne er fagligt stærke og relevante.

Projektets kontaktperson i NCFF er Ana Kanareva-Dimitrovska.

ECML Kontaktpunkt Danmark er indlejret i Det Nationale Center for Fremmedsprog.

Det danske ECML-kontaktpunkt fungerer som bindeled mellem det europæiske ECML-netværk og de danske undervisningsmiljøer. Formålet er at skabe et bredt funderet nationalt netværk, der kan fungere som en lærings- og videndelingsplatform med henblik på at sikre fortsat udvikling, forbedrelse og fornyelse af fremmedsprogsundervisningen og sprogpædagogikken i dagtilbud, i folkeskole, på ungdomsuddannelser og på videregående uddannelser.

Kontaktpunktet formidler information, viden og erfaringer fra ECML’s aktiviteter, publikationer, projekter med videre. ECML Kontaktpunkt Danmark bidrager ligeledes med informationer, viden og erfaringer fra de danske fremmedsprogsnetværk til ECML’s forsknings- og udviklingsprojekter.


Aarhus Universitet blev grundlagt i 1928. Det har i dag i omegnen af 38.000 studerende og 8.000 ansatte.
AU består af de fire fakulteter Arts, Business and Social Sciences, Health og Science and Technology. Tilsammen dækker disse fire fakulteter hele forskningsspektret. 

AU lægger højt på flere internationalt anerkendte verdensranglister over universiteter. På flere af listerne ligger universitetet i top 100 blandt mere end 17.000 universiteter målt på forskningskvalitet, undervisningskvalitet, universiteternes omdømme og meget andet. De høje placeringer er blandt andet et resultat af flere års banebrydende forskning.

AU samarbejder med myndigheder og erhvervslivet og universitetet har dermed et stærkt engagement i samfundsudviklingen.

AU har som mål at bidrage til at løse de globale og komplekse udfordringer, som verden står over for. Derfor tilstræber universitetet at forene forskernes høje faglighed med samarbejde på tværs af faggrænser for at kombinere forskning på nye måder.

Arts-fakultetet og Institut for Kommunikation og Kultur indeholder afdelingen for engelsk og afdelingen for tysk-romanske sprog (fransk, spansk og tysk), som tilsammen udgør det stærkeste sprogmiljø i Danmark. Mere præcist, så tilbyder begge afdelinger to typer uddannelser: Én med fokus på sprog, litteratur og kultur inden for det humanistiske felt og én med fokus på international virksomhedskommunikation, der er mere forretningsorienteret.

Yderligere information og flere nøgletal kan findes på Aarhus Universitets hjemmeside og på Arts-fakultetets hjemmeside.


Associerede partnere i Danmark

I Danmark samarbejder vi med en række nationale organisationer:


Dansk Industri
er Danmarks største arbejdsgiver- og erhvervsorganisation. Læs mere om Dansk Industri og dens arbejde som interesseorganisation her. Projektets kontaktperson i organisationen er Anna Leclercq Vrang.


Goethe-Instituttet
er Forbundsrepublikken Tysklands kulturinstitut i udlandet. De har til opgave at fremme kendskabet til det tyske sprog og pleje det internationale kulturelle samarbejde. Læs mere om Goethe-Institut Dänemark her. Projektets kontaktperson i instituttet er Angelika Theis.


Institut français du Danemark
er Frankrigs kulturinstitut i Danmark. De arbejder ligeledes med kulturudveksling samt med at udbrede kendskabet til fransk i Danmark. Læs mere om Institut français du Danemark her. Projektets kontaktperson i instituttet er Herminia Daeden.