Rammer om det gode måltid er Fødevarestyrelsens guide til daginstitutioner, som vil arbejde pædagogisk med måltidet. Guiden udkom i 2018 og er udarbejdet på baggrund af et aktionsforskningsprojekt. Men hvordan arbejder daginstitutionerne med implementering af guiden?
Et nyt forskningsprojekt – ’I mål – undersøgelse af implementering af Fødevarestyrelsens nye guidelines for mad og måltider’ - sætter fokus på institutionelle processer i forbindelse med implementeringen.
Projektet undersøger, hvordan guide og materialer bliver iværksat i praksis, herunder hvordan aktører fortolker, operationaliserer, og erfarer dem på forskellige niveauer i sektoren - nationalt, kommunalt, institutionelt og især på barn/voksen niveau.
Projektet gennemføres ved DPU, Aarhus Universitet fra 2019 til 2022.
Projektet er eksternt finansieret og er et myndighedsprojekt. DCA har udliciteret opgaven fra Fødevarestyrelsen til DPU, AU.
I projektet deltager 61 pædagoger, køkkenledere og ledere fra 17 dagtilbud. De kommer fra Aarhus, Ikast-Brande, Aalborg, Vejle, Hvidovre, Viborg og Roskilde Kommune.