Aarhus Universitets segl

Artist talk om kulturel deltagelse, agensformer og kulturbyer

Søndag den 30. april kl. 14 inviterer Kunsthal Aarhus til artist talk med det Istanbul-baserede kunstnerkollektiv Oda Projesi, som beskæftiger sig med forholdet mellem rum, hverdagsliv og overlevelsesstrategier. Arrangementet er åbent for alle.

Foto: Cultural Agencies Archive, 2010

Oda Projesi: Cultural Agencies and Cultural Capitals         

Da Istanbul i 2010 var europæisk kulturhovedstad, fejrede byen begivenheden med et kulturelt program, der fokuserede på Istanbuls historiske centrum. Med projektet Cultural Agencies (Kulturel Agens), som fandt sted i 2009-10, flyttede det Istanbul-baserede kunstnerkollektiv Oda Projesi fokus fra centrum til periferi. Projektet beskæftigede sig med marginaliserede Istanbul-borgeres historier og havde til formål at udvikle nye modeller for kulturelt samarbejde og institutionelle praksisser. Med hjælp fra arkitekter, byplanlæggere, kunstnere, aktivister, studerende og lokale beboere satte Oda Projesi sig for at kortlægge agensformer i byen. Under tredje del af The Timeshare Project i Kunsthal Aarhus vil medlemmerne af Oda Projesi og Dilge Eraslan fra kulturinstitutionen SALT Research and Programs besøge Aarhus og genbesøge Cultural Agencies indenfor rammerne af Aarhus 2017. I løbet af en offentlig præsentation og tre workshops vil Oda Projesi diskutere centrale aspekter af Cultural Agencies i dialog med Aarhus-baserede samtalepartnere.

 

PROGRAM

30.04.17, kl. 14:00 – 16:00
Public presentation by Oda Projeci: The Oda Projesi experience through a peripheral cultural agency

01.05.17, kl. 14:00-16:00                    

Workshop #1: European Capital of Culture – New forms of “agency” – Narratives

02.05.17, kl. 14:00-16:00                    

Workshop #2: Institutional practice – Landmark projects – Site-specific programs

03.05.17, kl. 14:00-16:00                    

Workshop #3: Unknown collaborative possibilities – Micro histories – Micro collections

 

Deltagelse i de tre workshops kræver tilmelding, skriv til tfs@kunsthal.dk

 

Oda Projesi er et Istanbul-baseret kunstnerkollektiv grundlagt af Özge Açıkkol, Güneş Savaş og Seçil Yersel i 2000. Oda Projesi undersøger forholdet mellem rum, hverdagsliv og overlevelsesstrategier gennem medier såsom radiostationer, bøger, postkort og aviser, eller ved at skabe mødesteder. I de seneste år har Oda Projesi desuden været optaget af, hvordan kunstnerisk produktion er forbundet med ustabilitet. I Aarhus får Oda Projesi selskab af Dilge Eraslan fra SALT Research and Programs, en kulturinstitution i Istanbul og Ankara.


Cultural Agencies and Cultural Capitals er en del af The Timeshare Project, som markerer Kunsthal Aarhus' 100 års jubilæum.


Links:

http://cultural-agencies.blogspot.com.tr

http://odaprojesi.blogspot.com

http://kunsthalaarhus.dk/