Aarhus Universitets segl

IGEL Nord

  • Et studie om skønlitterær læsning

Introduktion til undersøgelsen

IGEL-nord er et studie af skønlitterær læsning, som i foråret 2015 bliver gennemført i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

I studiet spørger vi studerende om hvorvidt de læser skønlitteratur, og om hvordan de responderer på skønlitterær læsning.

IGEL er en samarbejdsorganisation bestående af forskere fra forskellige lande, som alle er interesserede i udbyttet af læsning af skønlitteratur - både for individet, for skolen og for samfundet.

Vi tror at det er vigtigt at læse skønlitteratur, men siden ingen ved det med sikkerhed, så prøver vi at finde belæg for det gennem empirisk forskning med ’rigtige, levende’ læsere.

Lignende studier er gennemført i USA og Canada, hvor man har fundet ud af, at skønlitterær læsning umiddelbart er nyttig både hvis man er specielt interesseret i litteratur (fx. litteraturstuderende) eller ikke er det. Med dette studie vil vi undersøge, om det samme er gældende for unge voksne i Norden.

Vi håber at studiet her vil være nyttigt for dig både som studerende generelt, som lærerstuderende specielt - men selvfølgelig også som læser. Al information som kan knyttes til dig (dvs. dit navn og din uddannelse), vil blive anonymiseret, når data er indsamlet.

Tak fordi du vil deltage!