DPU

Aarhus Universitets segl

Samarbejdspartnere

KLIMAPSYKOLOGISK UNGDOMSFORENING


Stiftere af Klimapsykologisk ungdomsforening Ida Fjellerup Hansen og Lea Wiggen Kramhøft ansættes i projektet.

Klimapsykologisk Ungdomsforening udgøres af psykologistuderende og færdiguddannede psykologer, som selv er klimabekymrede og klimaengagerede. De tilbyder workshops og samtaleforløb, der har til formål at sprede viden om og afhjælpe håndteringen af de mange forskellige følelser, der kan opstå i mødet med de økologiske kriser. 

Ifølge foreningen, er det for de fleste både svært og uvant at være i kontakt med de følelser, som de økologiske kriser kan vække og endnu sværere at sætte ord på dem. Nogle oplever skuffelse, frustration eller stress, mens andre oplever en følelse af magtesløshed, tomhed eller ligegyldighed - mange føler lidt af det hele. 

Derfor tilbyder de gratis gruppeforløb, hvor alle, der finder det udfordrende, at forholde sig til de økologiske kriser, kan dele deres tanker og få hjælp til at forstå og håndtere det ubehag eller den kynisme, som kriserne vækker i dem. Gennem en nysgerrig, fælles refleksion bliver de i deres grupper klogere på, hvilke fortællinger og kontekster, der præger menneskers reaktioner på kriserne. Sammen nærmer de sig et stærkere håb og bygger bro på tværs af generationer. 

SKOVGRO


Forskningsprojektet samarbejder med foreningen Skovgro. Projektet får adgang til Skovgros natur(gen)oprettelsesprojekt i Odsherred og deltager i nogle af Skovgros aktiviteter på arealet.

Skovgro (www.skovgro.dk) er en forening, som i lokale fællesskaber omdanner landbrugsjord til natur og skov på jordens præmisser og i samspil med naturens tempo. Skovgro beskytter vandet i områder tæt på drikkevandsboringer. Man skaber nye levesteder for en mangfoldighed af dyr og planter og udvikler håbefulde og handlekraftige fællesskaber for mennesker, der vil gøre en forskel for natur og klima sammen med andre. Skovgro arbejder for at fremme naturforståelse gennem viden, sansninger, kunst og praktisk læring. Man samarbejder med vandforsyningsselskaber og vandværker om at beskytte vandet - og udvikler nye modeller for samarbejder og partnerskaber.

Fra 2025 påbegynder Skovgro en gradvis og naturnær tilplantning af Højby/Nyrup areal på baggrund af bevilling til arealkøb, planter mv. fra Nordea Fondens pulje ”Her gror vi”, samt et tilskud fra Andelsselskabet Nyrup Vandværk. Arealaktiviteterne er åbne for alle. Formen er baseret på erfaring fra Skovgros jordstykke, Vallestrup.