Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Enlige, gamle mænd

Kort om projektet

I disse år er der generelt en stigende bevågenhed omkring ulighed i sundhed og marginaliserede samfundsgrupper. Det er regeringens mål, at der skal gøres en særlig indsats overfor disse med henblik på at reducere den store sygelighed, der følger med marginalisering. Selvom levealderen stiger, er der til stadighed et efterslæb af marginaliserede samfundsgrupper, og det er stigende. Ifølge Diderichsen er hovedårsagen stigende indkomstforskelle i samfundet. ’Forum for mænds sundhed’ (2010) påpeger derudover, at det især er mænd, der rammes af denne ulighed.

Formålet er således at belyse sammenhænge mellem livsomstændigheder og forestillinger om det gode liv på den ene side og sundhedsadfærd og trivsel på den anden hos enlige, ældre mænd, herunder hvordan mændenes rekonstruktioner af deres maskulinitet indgår i disse sammenhænge, og hvordan dette positionerer den ældre mand i forhold til sundhedssystemet. Derigennem vil vi få et mere nuanceret udgangspunkt for at forholde os til de tilbud, som det kommunale system yder til denne gruppe.

Projektet er støttet af

Fonden Ensomme Gamles Værn VELUX FONDEN
Fonden Ensomme Gamles Værn VELUX FONDEN

Projektlog

19.10.2020 | Udgivelse

Artikel i Ageing & Society

En artikel om enlige, ældre mænds sundhed og brug af sundhedsydelser er publiceret i internationalt videnskabeligt tidsskrift

14.09.2020 | Udgivelse

Planlagt antologi om ældre mænd

Projektgruppen arbejder på en antologi om ældre mænd med bidrag fra nationale og internationale forskere

01.06.2020 | Udgivelse

Artikel i Gerontologi

En fagfællebedømt artikel er udgivet i det danske tidsskrift Gerontologi.

05.05.2020 | Konference

Konference udsat

Corona har udsat 25NKG til næste år

Viser resultater 1 til 4 ud af 41

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste