Aarhus Universitets segl

Oplev livet under overfladen

Hovedet i Havet er et formidlingsprojekt, der i særlig grad retter sig mod skoleele­ver og lærere på 4.- 10. klassetrin. Gennem en række tværfaglige undervisningsforløb får børn og unge mulighed for at møde og opleve havets natur på en ganske unik måde.

Med projekt Hovedet i Havet ønsker vi, at sætte havet på skoleskemaet i den danske grundskole og i kommunernes naturfagsstrategier. Vi vil pirre nysgerrigheden og tænde gnisten for havets natur hos børn og unge. Målet er at få langt flere ud og opleve kysten og havet på nærmeste hold og dermed øge bevidstheden om, hvilke fantastiske oplevelser denne del af den danske natur byder på.

Forløbene til udskolingen er udarbejdet efter de fællesfaglige fokusområder fra Undervisningsministeriet. Alle kan anvendes i undervisning op til den fællesfaglige naturfagsprøve, fællesfaglige uger eller i de enkelte naturfag.

Der er i alt syv forløb: Tang-tastic, Den sidste fisk, Fra bund til mund, Det oplyste hav, De dyrebare dråber, Plastik på tvær, Havets Energi og det nyeste - Når havet har åndenød, om iltsvind i Danmark. Alle forløb kan bruges direkte i udskolingens undervisning, og videoer og undersøgelser/aktiviteter kan også bruges i Natur og Teknologi undervisningen på mellemtrinnet.

Vi glæder os til at få Hovedet i Havet sammen med jer!

  

________________________________________________________________

Hovedet i Havet er også en blandt mange aktører på den nye marine undervisningsplatform Havet i Skolen. Kig med og lad inspirationen få frit løb blandt flere hundrede eksperimenter, undervisningsforløb og aktiviteter til brug i havundervisningen.