Aarhus Universitets segl

Sådan får du hovedet i havet

Få hovedet i havet på din skole

Læs mere her

Projektet tilbyder tværfaglige undervisningsforløb og naturfagligt materiale om alt lige fra tang, iltsvind,  mudderbundes bakterier og plastik i havene til bæredygtigt fiskeri og marin fødevareproduktion for skoleelever på 4.- 10. klassetrin.

I undervisningsforløbene til udskolingen tages der især udgangspunkt i den fællesfaglige naturfagsprøve og på alle klassetrin er der fokus på både at få hoved og fingre i havet. Find forløb og materialer på http://projekter.au.dk/havet/forloeb/. Du kan både finde spændende tekster, illustrative videoer, links til andre gode hjemmesider, sjove eksperimenter, øvelsesvejledninger og meget, meget mere. Forløbene suppleres med egne lærebøger mm. 

I marts 2021 lancerede vi den nye digitale undervisningsplatform Havet i Skolen, som er lavet i samarbejde  med andre marine formidlingsinstitutioner. Platformen samler og giver alle nem adgang til alt marint undervisningsmateriale og forløb af god kvalitet. Havet i Skolen er siden overdraget til Skoven i Skolen, hvor alt materialet er tilgængeligt fra en temaside om havet.

Du kan desuden komme på rundtur på forskningsskibet Aurora på 'Det virtuelle skib' og skrive spørgsmål til forskere og studerende ved Aarhus Universitet på projektets facebook side.

Hovedet i havet på akvarierne

Alle undervisningsforløbene her på siden er ideelle at kombinere med et besøg på jeres lokale akvarium. På dette link kan du finde dit nærmeste akvarium: http://www.visitdenmark.dk/da/danmark/museer/populaere-akvarier-i-danmark  

Sejl og få Hovedet i Havet

I projektet har vi et stort fokus på Skibsbaseret Undervisning, for at få flere børn og unge ud og opleve havet på nærmeste hold. Følg skibsaktiviteterne på Hovedet i Havets Facebook og hjemmeside.

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at skrive til signe.brokjaer@bio.au.dk 

Events og arrangementer med Hovedet i Havet

I løbet af året bliver en række aktiviteter tilgængelige for alle borgere og specifikke faggrupper rundt om i landet. Både ombord på forskningsskibet Aurora, til workshops, konferencer mm. 

Du kan holde dig opdateret med kommende arrangementer og nyheder på vores facebook-side.

Visninger