Aarhus Universitets segl

Sådan får du Hovedet i Havet

Få Hovedet i Havet på din skole

Læs mere her

Projektet tilbyder tværfaglige undervisningsforløb og naturfagligt materiale om alt lige fra tang, iltsvind,  mudderbundes bakterier og plastik i havene til bæredygtigt fiskeri og marin fødevareproduktion for skoleelever på 4.- 10. klassetrin.

I undervisningsforløbene til udskolingen tages der især udgangspunkt i den fællesfaglige naturfagsprøve og på alle klassetrin er der fokus på både at få hoved og fingre i havet. Find forløb og materialer på http://projekter.au.dk/havet/forloeb/. Du kan både finde spændende tekster, illustrative videoer, links til andre gode hjemmesider, sjove eksperimenter, øvelsesvejledninger og meget, meget mere. Forløbene suppleres med egne lærebøger mm. 

I marts 2021 lancerede vi den nye digitale undervisningsplatform Havet i Skolen, som er lavet i samarbejde  med andre marine formidlingsinstitutioner. Platformen samler og giver alle nem adgang til alt marint undervisningsmateriale og forløb af god kvalitet. Havet i Skolen er siden overdraget til Skoven i Skolen, hvor alt materialet er tilgængeligt fra en temaside om havet. Find den her https://skoven-i-skolen.dk/havet-i-skolen-0

Du kan desuden komme på rundtur på forskningsskibet Aurora på 'Det virtuelle skib'. 

Hovedet i Havet på akvarierne

Alle undervisningsforløbene her på siden er ideelle at kombinere med et besøg på jeres lokale akvarium. På dette link kan du finde dit nærmeste akvarium: http://www.visitdenmark.dk/da/danmark/museer/populaere-akvarier-i-danmark  

Sejl og få Hovedet i Havet

I projektet har vi et stort fokus på skibsbaseret undervisning, for at få flere børn og unge ud og opleve havet på nærmeste hold. Følg skibsaktiviteterne på Hovedet i Havets Facebook og Instagram.

Events og arrangementer med Hovedet i Havet

I løbet af året bliver en række aktiviteter tilgængelige for alle borgere og specifikke faggrupper rundt om i landet. Både ombord på forskningsskibet Aurora, til workshops, konferencer mm. 

Du kan holde dig opdateret med kommende arrangementer og nyheder på vores facebook-side.

Evaluering af Hovedet i Havet

Projekt Hovedet i Havet er igennem hele projektperioden blevet evalueret af Naturfagenes evaluerings- og udviklingscenter (NEUC). Den overordnede konklusion af evalueringen er, at projektet er lykkedes med dets vision om , at få havet på skoleskemaet. 

En kort video med evalueringens hovedpunkter kan ses her https://www.youtube.com/watch?v=bpevrHI80Sg 
De afsluttende evalueringsrapporter kan hentes her https://neuc.dk/tang-og-plastik-paa-skoleskemaet-hovedet-i-havet-har-bragt-havet-ind-i-naturfagsundervisningen/ 

Visninger