Aarhus Universitets segl

Hvad er Hovedet i havet

Projekt 'Hovedet i havet' er et hav-formidlingsprojekt støttet af Nordea-fonden.

Projektet introducerer befolkningen og i sær børn og unge til de store naturoplevelser, som gemmer sig ved og i havet! Danmarks nyeste og topmoderne forskningsskib, Aurora, udgør en af kernerne i formidlingsindsatsen og vil fungere som en unik sejlende formidlingsplatform.

Vores erfaringer fortæller os, at folk får et varigt og positivt indtryk af naturen, når de selv har haft mulighed for at have ”fingrene i mudderet” og opleve hvordan undersøgelser af naturen finder sted i praksis. Det er der en unik mulighed for med projekt 'Hovedet i havet'.

Gennem en række undervisningsforløb introducerer vi børn og unge i grundskolen til den marine natur på en helt unik måde.

’Hovedet i havet’ er et samarbejdsprojekt mellem den danske grundskole, akvarier i Danmark og Aarhus Universitet.  Det er vores håb, at projektet tænder gløden for havet hos den danske befolkning og især hos landets skoleelever.

Hovedet i Havet er også én blandt mange aktører på den nye marine undervisningsplatform Havet i Skolen. Kig med og lad inspirationen få frit løb blandt flere hundrede eksperimenter, undervisningsforløb og protokoller til brug i havundervisningen på http://havetiskolen.dk

Så kom ud og få fingrene i mudderet, zoom ind på havets biologi og oplev det fascinerende hav med 'Hovedet i havet'!

Billedresultat for nordea fonden logo                 Billedresultat for aarhus universitet logo