Om forskningsprojektet (2018-2021)

Fascinationen af middelalder og middelalderlitteratur er et af den romantiske periodes kendetegn. Også i Danmark genopdagede man den litterære og kulturelle arv fra middelalderen (ca. 600-1500). Middelalderlitteratur blev (gen)udgivet og nylæst, og fremtrædende danske digtere og forfattere genbrugte motiver og fortællinger hentet fra middelalderen eller opfandt selv ’middelalderlige’ universer.

Projektets hensigt er at skrive den danske romantiske middelalderismes litteraturhistorie. Andre har belyst genbrug af stof fra fx Saxo hos enkeltforfattere, men en samlet fremstilling...

Hvem er vi?

Vi er fire forskere med baggrund i litteraturhistorie, nordisk og tysk i projektgruppen:

Projektleder

Otto Bache: De sammensvorne rider fra Finderup

16.02.2020 | Blog

"Evil is evil"

Den nye Netflix-serie, "The Witcher", udvider succesfuldt den middelalderistiske fantasygenre med slaviske eventyr og folklore.

28.10.2019 | Blog

Fra middelalder til gotisk roman på 199 trin

I middelalderen var Whitby et kristent kulturcentrum. I dag er byen også kendt som stedet, hvor Bram Stoker fik inspiration til sin gotiske roman Dracula.

08.10.2019 | Konference

Call for Papers: Medievalism and the North, Aarhus, 27-28 July 2020

Forskningsgruppen afholder konferencen Medievalism and the North, Moesgaard Museum - Dato: 27-28. juli 2020

Viser resultater 1 til 3 ud af 10