Om forskningsprojektet (2018-2021)

Fascinationen af middelalder og middelalderlitteratur er et af den romantiske periodes kendetegn. Også i Danmark genopdagede man den litterære og kulturelle arv fra middelalderen (ca. 600-1500). Middelalderlitteratur blev (gen)udgivet og nylæst, og fremtrædende danske digtere og forfattere genbrugte motiver og fortællinger hentet fra middelalderen eller opfandt selv ’middelalderlige’ universer.

Projektets hensigt er at skrive den danske romantiske middelalderismes litteraturhistorie. Andre har belyst genbrug af stof fra fx Saxo hos enkeltforfattere, men en samlet fremstilling...

Hvem er vi?

Vi er fire forskere med baggrund i litteraturhistorie, nordisk og tysk i projektgruppen:

Projektleder

Otto Bache: De sammensvorne rider fra Finderup

Forskningsseminaret "Middelalderisme, mytologi og fiktionalitet i tidlige prosafortællinger" finder sted den 07.12. i lok. 454, byg. 1483 på Aarhus Universitet. Alle er velkomne med tilmelding til norsz@cc.au.dk

Projektet finansieres af