Aarhus Universitets logo
Kigger man på dansk litteraturhistorie kan man få det indtryk, at kun mænd skrev bøger. Under middelalderismens lup dukker andre forfattere dog også…
Middelalderismeforskningen beskæftiger sig ofte med kvinder som litterære figurer, men knap så ofte med kvindelige forfattere. Hvad ville det betyde,…
Forskningsgruppen har i efteråret 2020 en praktikant fra Litteraturhistorie med på projektet.
Den nye Netflix-serie, "The Witcher", udvider succesfuldt den middelalderistiske fantasygenre med slaviske eventyr og folklore.
I middelalderen var Whitby et kristent kulturcentrum. I dag er byen også kendt som stedet, hvor Bram Stoker fik inspiration til sin gotiske roman…
I 1812 publicerede den tyske romantiker Friedrich Schlegel (1772-1829) essayet Om nordisk digtekunst (Über nordische Dichtkunst. Ossian. Die Edda,…
Forskningsprojektet medfinansierer udgivelsen af tidsskriftet Passage. Tidsskrift for litteratur og kritik nr. 81 med temaet ”Fiktionaliseret…
I disse uger sidder verden tryllebundet foran millioner af skærme i forventning om endelig at få forløst den spænding, som de mange uforløste plots i…
Det Kongelige Teater har netop haft premiere på Kasper Holtens opsætning af Peter Heise og Christian Richardts opera Drot og marsk (1878).
I disse uger kan biografgængere endnu en gang opleve Robin Hood på det store lærred. Det giver god anledning til at se nærmere på den berømte…
Side 1 af 2