Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Om forskningsprojektet (2018-2021)

Fascinationen af middelalder og middelalderlitteratur er et af den romantiske periodes kendetegn. Også i Danmark genopdagede man den litterære og kulturelle arv fra middelalderen (ca. 600-1500). Middelalderlitteratur blev (gen)udgivet og nylæst, og fremtrædende danske digtere og forfattere genbrugte motiver og fortællinger hentet fra middelalderen eller opfandt selv ’middelalderlige’ universer.

Projektets hensigt er at skrive den danske romantiske middelalderismes litteraturhistorie. Andre har belyst genbrug af stof fra fx Saxo hos enkeltforfattere, men en samlet fremstilling...


Hvem er vi?

Vi er fire forskere med baggrund i litteraturhistorie, nordisk og tysk i projektgruppen: 

Projektleder

Otto Bache: De sammensvorne rider fra Finderup

Blog

30.09.2019 | Blog

Dansk romantisk litteraturs indflydelse i Tyskland

I 1812 publicerede den tyske romantiker Friedrich Schlegel (1772-1829) essayet Om nordisk digtekunst (Über nordische Dichtkunst. Ossian. Die Edda, Sigurd und Shakespeare) i første bind af tidsskriftet Deutsches Museum. I tidsskriftets programmatiske fortale bekendtgjorde Schlegel, at enhver form for litteratur…

16.05.2019 | Blog

NYHED: Passage nr. 81 om fiktionaliseret historie udkommer

Forskningsprojektet medfinansierer udgivelsen af tidsskriftet Passage. Tidsskrift for litteratur og kritik nr. 81 med temaet ”Fiktionaliseret historie”.

23.04.2019 | Blog

”Winterfell”, første afsnit i ottende og sidste sæson af tv-serien Game of Thrones

I disse uger sidder verden tryllebundet foran millioner af skærme i forventning om endelig at få forløst den spænding, som de mange uforløste plots i tv-serien Game og Thrones har opbygget siden præmieren i 2011.

Viser resultater 4 til 6 ud af 10

Forrige 1 2 3 4 Næste

Projektet finansieres af