Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Om forskningsprojektet (2018-2021)

Fascinationen af middelalder og middelalderlitteratur er et af den romantiske periodes kendetegn. Også i Danmark genopdagede man den litterære og kulturelle arv fra middelalderen (ca. 600-1500). Middelalderlitteratur blev (gen)udgivet og nylæst, og fremtrædende danske digtere og forfattere genbrugte motiver og fortællinger hentet fra middelalderen eller opfandt selv ’middelalderlige’ universer.

Projektets hensigt er at skrive den danske romantiske middelalderismes litteraturhistorie. Andre har belyst genbrug af stof fra fx Saxo hos enkeltforfattere, men en samlet fremstilling...


Hvem er vi?

Vi er fire forskere med baggrund i litteraturhistorie, nordisk og tysk i projektgruppen: 

Projektleder

Otto Bache: De sammensvorne rider fra Finderup

Blog

11.04.2019 | Blog

Drot og marsk

Det Kongelige Teater har netop haft premiere på Kasper Holtens opsætning af Peter Heise og Christian Richardts opera Drot og marsk (1878).

12.12.2018 | Blog

Et gensyn med Robin Hood

I disse uger kan biografgængere endnu en gang opleve Robin Hood på det store lærred. Det giver god anledning til at se nærmere på den berømte bueskyttes rejse fra middelalderen og frem til i dag.

09.05.2018 | Blog

Fra islandske sagaer til Melodi Grand Prix

Vikingetiden bliver endnu en gang genopfundet, når danske vikinger indtager scenen til årets Europæiske Melodi Grand Prix.

Viser resultater 7 til 9 ud af 10

Forrige 1 2 3 4 Næste

Projektet finansieres af