DTL arbejder typisk med at forbedre virksomheders konkrete produktion eller produkter. Det kan tage mange former: Fra optimering af produktionslinjer hos Vestas, effektivisering af mindre og højt specialiserede produktioner hos Landia, til monitorering af slitage på værktøj hos Millpart.
Lykke Nielsen Høj, Erhvervsdirektør, Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd
DTL skal vise, hvordan fremtidens industri ser ud, og danne grundlag for udvikling af produktprototyper ved brug af øget digitalisering, nye materialer og produktionsteknologier.
DTL har fokus på Digital Twin-teknologien. En digital tvilling er en digital kopi af et produkt eller en produktionsproces, som man kan udvikle og teste på.
Med en digital tvilling kan vi blandt andet simulere produkter eller processer, så man ikke behøver fremstille så mange prototyper.
DTL skal sikre de lokale virksomheder adgang til den nyeste viden, innovation og teknologi, og hjælpe med at etablere samarbejder mellem virksomhederne og forskerne på Aarhus Universitet.
DTL skal bidrage til lokal udvikling og vækst til gavn for både erhvervslivet og borgerne i kommunen.
Hans Østergaard, Borgmester, Ringkøbing-Skjern Kommune
DTL’s laboratorium er placeret ved Innovest i Skjern. Laboratoriet er åbent for besøg fra virksomheder og samarbejdspartnere.
DTL Ringkøbing-Skjern er stiftet i et samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommune, Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, Aarhus Universitet og erhvervslivet.
I filmen fortæller borgmester Hans Østergaard og erhvervsdirektør Lykke Nielsen Høj, hvorfor DTL blev etableret, mens DTLs lokale partnere fra industrien beskriver, hvordan programmet skaber værdi for erhverslivet