Aarhus Universitets segl

DTL er et storstilet industrielt og akademisk samarbejde stiftet af Ringkøbing-Skjern Kommune og - Erhvervsråd, Aarhus Universitet og en række lokale partnere fra industrien: HydraSpecma, Landia, Millpart, Velux og Vestas.


DTL arbejder typisk med at forbedre virksomheders konkrete produktion eller produkter. Det kan tage mange former: Fra optimering af produktionslinjer hos Vestas, effektivisering af mindre og højt specialiserede produktioner hos Landia, til monitorering af slitage på værktøj hos Millpart.

”For at sikre vores lokale virksomheder de bedste vækstmuligheder, har det været vigtigt for Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd at bringe den nyeste forskning, den nyeste viden og de nyeste teknologier i spil”


Lykke Nielsen Høj, Erhvervsdirektør, Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd

Fremtidens industri

DTL skal vise, hvordan fremtidens industri ser ud, og danne grundlag for udvikling af produktprototyper ved brug af øget digitalisering, nye materialer og produktionsteknologier.

DTL har fokus på Digital Twin-teknologien. En digital tvilling er en digital kopi af et produkt eller en produktionsproces, som man kan udvikle og teste på.

Med en digital tvilling kan vi blandt andet simulere produkter eller processer, så man ikke behøver fremstille så mange prototyper.

DTL skal sikre de lokale virksomheder adgang til den nyeste viden, innovation og teknologi, og hjælpe med at etablere samarbejder mellem virksomhederne og forskerne på Aarhus Universitet.

DTL og Ringkøbing-Skjern Kommune

DTL skal bidrage til lokal udvikling og vækst til gavn for både erhvervslivet og borgerne i kommunen.

”Vi var ikke gået ind i det her, hvis ikke der var en række virksomheder, der også var med, og som fra starten sagde, det hér kan vi godt bruge til noget, det vil vi bruge til noget. Men også fra starten lagde hånden på kogepladen ved også at være en del af det økonomiske”


Hans Østergaard, Borgmester, Ringkøbing-Skjern Kommune

DTL’s laboratorium er placeret ved Innovest i Skjern. Laboratoriet er åbent for besøg fra virksomheder og samarbejdspartnere.

Velkommen hos DTL

DTL Ringkøbing-Skjern er stiftet i et samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommune, Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, Aarhus Universitet og erhvervslivet.

I filmen fortæller borgmester Hans Østergaard og erhvervsdirektør Lykke Nielsen Høj, hvorfor DTL blev etableret, mens DTLs lokale partnere fra industrien beskriver, hvordan programmet skaber værdi for erhverslivet

Læs mere om vores partnere