Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Digital Transformation Lab (DTL)

I januar 2021 har Aarhus Universitet åbnet  DTL Ringkøbing-Skjern. Laboratoriet er det første af flere laboratorier placeret strategisk i Region Midtjylland med fokus på den digitale transformation. Det overordnede formål med projektet er, at tilføre ny forskningsbaseret viden til produktionsindustrien i kommunen, således at virksomhederne kommer med på den nye industrielle bølge, hvor den digitale verden integreres med den fysiske produktion.

For hvert DTL bliver der bygget et fysisk laboratorium og i samarbejde med kommuner og erhvervsliv besluttes fokus for laboratoriet. I Ringkøbing-Skjern er fokus på Digitale tvillinger.

Samarbejde om transformation

Laboratorierne skabes i et tæt samarbejde mellem det lokale erhvervsliv, kommunerne og Aarhus Universitet. På den måde sikres en kobling til hele værdikæden for ny viden i Danmark. Universiteterne kan levere forskning og viden til erhvervslivet og omvend kan erhvervslivet levere cases og evaluere forskningen i praksis. 

Laboratorierne vil være forbundet igennem de lokale labmanagers og et centralt hub på Aarhus Universitet. Derved bliver laboratorierne knudepunkt for at sikre et flow mellem forskningsbaseret viden fra AU og praksisbaseret viden ved virksomhederne i hele regionen.

Du skal læse videre på denne side hvis:

  • Du er fra en virksomhed, der ønsker at vækste og derfor synes det er vigtigt at følge med i den digitale transformation.
  • Du ønsker at blive koblet til forskning indenfor digitalisering, og derved gavne din virksomhed og udviklingen af området.
  • Du er interesseret i hvad den digitale transformation og teknologierne bag egentlig er for en størrelse.

DTL laboratorier i Danmark

Der er i øjeblikket et DTL i Danmark. Denne arbejder tæt sammen med OrbitLab beliggende på campus i Aarhus. Laboratorierne i regionen har hvert deres fokus og kan kontaktes igennem den lokale lab managers.

Læs mere om laboratorierne, deres fokus og deres organisering

Foto: Colourbox

Nyheder og events

08.11.2021 | Civilingeniør, Science and Technology

Medie: Digitale tvillinger skal forene forskning og erhvervsliv

Erhvervsmagasinet Bizz Up skriver: (DTL) er et ambitiøst bud på et mere konkurrencedygtigt Danmark, og et eksempel på den højteknologiske kapacitet, som vælter frem i Ringkøbing-Skjern, også omtalt som Danmarks Største Arbejdsplads.

15.09.2021 | Science and Technology

Medie: Digitale tvillinger fra Skjern kan give genlyd landet over

Artikel i Dagbladet Ringkøbing-Skjern: Både virksomhedernes produktioner og produkter kan få glæde af det nye laboratorium, som mandag slog dørene op på Innovest.

05.08.2021 | Arrangement

Kom med til indvielse af DTL - Mandag d. 6. september 2021 kl. 09:30 til 15:30

Digital Transformation Lab står nu færdigt og klar til indvielse. Vi har arbejdet hårdt på at lave et spændende program, så du kan gå fra stedet med ny viden til gavn for det du beskæftiger dig med. Læs mere og tilmeld dig her.

23.09.2020 | Science and Technology

Nyt samarbejde skal hjælpe virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune med på digitaliseringsbølgen

Storstilet industrielt og akademisk samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet er ’en kæmpe mulighed’, lyder det fra kommunens borgmester, som hilser det nye initiativ velkommen.

Foto: Colourbox