Fransk


Hvad?

Dansk har mange låneord fra fransk, som vi normalt ikke tænker på. Ikke kun velsmagende ord som croissant og baguette, men også dagligdagsord som avis og ballon. Fransk er et stort og stolt verdenssprog og frem for alt diplomatiets sprog. 

Canadiske ishockeyspillere, fodboldstjerner fra Afrika og chokoladeproducenter fra "la capitale de l'Europe", Bruxelles – der er mange, der vokser op med fransk som deres første sprog! 

Vil du se en fransk film eller høre franske musikere, så kig på aktiviteterne på det Franske Institut i Danmark (https://institutfrancais.dk/da).  

Hvorfor?

Fransk betragtes som et smukt sprog, som det er godt at kunne. Det er også et vigtigt sprog, der åbner døre i alle verdenshjørner og i alle slags erhverv. Det siger sig selv, at du har brug for fransk, hvis du vil fokusere på konfekture- eller modebranchen, men der er også brug for folk, der kender fransk inden for diplomati, udenrigshandel og turisme. 

Frankrig er en af Europas største turistmagneter, hvilket gør sproget til et godt valg, hvis du gerne vil arbejde med turisme, være tour guide, hotelmanager eller noget andet inden for den industri. Fransk er blandet andet et af de officielle sprog i FN, i Den Internationale Olympiske Komité, Europarådet og internationale retssystemer, hvilket gør at de, der studerer politisk videnskab eller gerne vil arbejde med diplomati, vil have en klar fordel, hvis de mestrer det franske sprog. 

Hvordan?

Du kan vælge fransk på nogle grundskoler og på de fleste gymnasier. Mange gymnasier tilbyder også fransk som tilvalgsfag, og der er gode udvekslingsaftaler for dig, der ønsker at tage et år i et fransktalende land.  

Når det kommer til videregående uddannelser, kan du studere fransk i Aarhus og København. Spørg din vejleder, hvilke muligheder du har, eller læs mere på https://uddannelsermedsprog.dk/uddannelser/?sprog=.fransk 

 

Video


Video