Spansk


Hvad?

Spansk er et populært sprog, og det er slet ikke underligt. Spansk er modersmål for over 400 millioner mennesker og er det officielle sprog i Spanien, og i de fleste lande i Latinamerika.  

Spansk er let at udtale og har mange fælles ord med engelsk. Dog skal du også være parat til at lære nye ord og arbejde med fx nye verbale former. Hvis du arbejder hårdt i starten, bliver du hurtigt en del af de "muchos millones" spansktalende i verden.  

Hvorfor?

Uanset om du skal til Sydamerika for at studere økonomi eller arbejde for en NGO, eller om du skal til Madrid for at shoppe eller studere musik: Det er en god idé at lære spansk i skolen!  

Danmark har tætte bånd med de spansktalende lande, for eksempel inden for handel og diplomati. Derudover er der meget turisme begge veje, og flere og flere spansktalende bor og arbejder her i Danmark. Hvis du kan spansk, så kan du endelig læse spansksprogede bøger, forstå latinamerikanske sangtekster og endda snakke med Lionel Messi.  

Hvordan?

Du kan vælge spansk på nogle folkeskoler og så godt som alle gymnasier. Mange gymnasier tilbyder også spansk som studieretningsfag, og der er gode ordninger for dig, der ønsker at tage et år i et spansktalende land.

Du kan også lære spansk på aftenskoler og lignende. Når det kommer til videregående uddannelser, kan du læse et spansk studium på flere universiteter.  Du kan læse om mulighederne her:  

https://uddannelsermedsprog.dk/uddannelser/?sprog=.spansk   

 

Video


Video