Tysk


Hvad?

Ca. 100 millioner mennesker i Tyskland, Schweiz, Østrig og flere andre lande har tysk som modersmål. Ikke mange andre fremmedsprog er så tæt på dansk som tysk, når det kommer til ordforrådet. Dette betyder, at du kan genkende mange ord allerede før din første tyskundervisning! For eksempel: Fodbold, fantastisk og fremmedsprog bliver "Fuβball", "fantastisch" og "Fremdsprache" - det er ikke værre! Selvfølgelig skal du også lære noget grammatik, men tysk grammatik er konsekvent og logisk!   

Hvorfor?

Med tysk får du flere muligheder, både privat, som studerende og i arbejdslivet. Alt fra kunstnere og mekanikere til sælgere og sundhedspersonale møder tysk i hverdagen. Hvis du har lært tysk, er du klar til udveksling i Wien, shopping i Berlin og en kontrakt i Bayern München. 

Danmark og Tyskland er vigtige økonomiske og politiske partnere. Et tæt samarbejde med Europas økonomiske motor er vigtigt for os i «det lille Danmark», men det forudsætter, at mange af os sørger for at blive gode til tysk! 

Hvordan?

Du kan vælge tysk på alle folkeskoler og gymnasier. Mange gymnasier tilbyder også tysk som linjefag, og der er gode udvekslingsaftaler for dig, der ønsker at tage et længere ophold i et tysktalende land. Du kan også tage tysk på aftenskole og lignende. 

Når det kommer til videregående uddannelser, kan du studere tysk i Aarhus, København, Odense, Sønderborg, Aalborg, Esbjerg og andre byer. 

Læs mere på Uddannelser med sprogs hjemmeside (https://uddannelsermedsprog.dk/uddannelser/?sprog=.tysk ). 

Video


Video