Aarhus Universitets segl

Tang i erhverv

I Asien, særligt i Japan, spiser folk tang og det har de gjort altid. Vi andre er først kommet med på moden i de senere år, særligt med sushi som er fra Japan. Tangen man bruger til sushi kaldes nori (purpurhinde) og ses nedenfor.

Nori - ristede ark af tang, bruges i det japanske køkken til sushi.

Purpurhinde/Nori. Foto fra Wikipedia https://da.wikipedia.org/wiki/Porphyra_umbilicalis

Tang er sundt, nemt at dyrke og så kan man tjene penge på det. Derfor er folk begyndt at dyrke tang i Danmark og forskere prøver at finde ud af, hvordan man gror det bedst.

  Aktivitet  

Dyrk din egen søsalat: Du kan dyrke din egen søsalat sammen med Hovedet i Havets tang-nørd Esben Rimi Christiansen. Du kan finde en vejledning her, eller kigge med når Mads fra Hovedet i Havet selv prøver lige her

Læs mere om dyrkning af sukkertang hos Dansk Skaldyrcenter: http://e-learning.skaldyrcenter.dk/opdraet/dyrkning-af-sukkertang/

Tag med forskeren Susan Holdt fra DTU på arbejde, og lær mere om tangdyrkning

Dansk Tang i Odsherred arbejder med at få danskerne til spise mere tang. Tangen høstes direkte fra kysten og det kan gøres af alle – selv dig!

Tag med på tanghøst og lær mere om tang her:
Og lær mere om tang hos Økolariet:

http://www.okolariet.dk/viden-om/baeredygtig-mad/tang#.WZ_OxshJaUk

Vidste du at folk på Læsø brugte tang som tag!? Se med her: